Leer het geheim van succesvol veranderen

en maak daarmee het verschil in jouw organisatie

Leer in acht stappen een doeltreffende veranderstrategie ontwikkelen en implementeren.

Cursus verandermanagement

Navigeer met gemak door veranderingen in je organisatie

Je organisatie ontwikkelt, groeit en verandert. Iedere fase vraagt om kleine en grote aanpassingen. Aanpassing van strategie, structuur, processen, cultuur en capaciteit.

Maar hoe zorg je ervoor dat al die aanpassingen doeltreffend geïmplementeerd worden? En minstens zo belangrijk, hoe zorg je ervoor die aanpassingen omarmt worden in je organisatie?

Dit programma is jouw ultieme gids voor verandermanagement waarmee je jezelf een zee aan tijd bespaart. 

Geen zoektocht in het doolhof aan mogelijkheden maar een concreet stappenplan gebaseerd op beproefde methoden en best practices, en alle tools die je nodig hebt om jouw veranderinginspanningen te verlichten.

Wat levert het op

Na het volgen weet je welke elementen cruciaal zijn in verandering, hoe ze werken en hoe je deze het beste in kunt zetten. Je bent in staat een doeltreffende veranderstrategie te ontwikkelen die verandering laat beklijven in je organisatie.

Navigeren door verandering

Stel je eens voor dat

 • Je niet meer hoeft te worstelen met het creëren van draagvlak voor verandering
 • Je direct toepasbare instrumenten in handen hebt waarmee je een zee van tijd en energie bespaart
 • In staat bent om een scherpe focus te houden tijdens het veranderingsproces
 • De manieren kent om alle leiders aan boord en verbonden te houden 
 • Weet hoe je de communicatie rondom de verandering voor iedereen aantrekkelijk kunt maken
 • Gedragsveranderingen weet te realiseren
 • Mensen weet te stimuleren om nieuwe dingen te proberen
 • Het verandervermogen van je organisatie weet te verhogen

En stel je eens voor dat je dit allemaal kunt bereiken met dit online programma!

Inhoud van het programma

Module 1: Urgentie

In deze module leer hoe je de behoefte aan verandering zichtbaar maakt, hoe je een goede verandervisie ontwikkelt en wanneer jouw veranderproject succesvol is.

Module 2: Het veranderteam

Met wie gaan we veranderen en hoe? In deze module leer je waarom en hoe je een veranderteam samenstelt, wie je hierin wilt vermijden en wat de verantwoordelijkheden wel en niet zijn van dit team.

Module 3: De leiders

Zitten de leiders in dezelfde boot? In deze module leer je waarom je de leiders op één lijn wil hebben, wat de gevolgen zijn van een verdeeld leiderschap en wat je eraan kunt doen om dit te voorkomen of oplossen.

Module 4: De mensen

Hoe zorgen we ervoor dat de verandering omarmt wordt in de organisatie? In deze module gaan we dieper in op het betrekken van mensen, wat ze nodig hebben om mee te gaan in de verandering, hoe weerstand ontstaat, en nog belangrijker, hoe je dit voorkomt.

Module 5: De cultuur

Hoe weerspiegelt de verandering onze cultuur? In deze module leer je wat de essentie van een organisatiecultuur is, waarom cultuurverandering nagenoeg onmogelijk is en wat je wél kunt doen om een positieve verandercultuur te creëren.

Module 6: De communicatie

Hoe brengen we de boodschap? In deze module leer je hoe belangrijk communicatie is, wat mensen willen horen waardoor ze in beweging komen en hoe je een communicatieplan vormgeeft dat werkt voor mensen.

Module 7: De ontwikkeling

Hoe train je de veranderspier? In deze module leer je hoe je de ultieme training en support biedt, door te begrijpen hoe aanpassingsvermogen werkt, waarom 1-1 gesprekken zo belangrijk zijn en waarom groepsactiviteiten niet werken.

Module 8: De integratie

Hoe laten we de verandering beklijven? In deze module gaan we de cirkel rond maken door te zorgen voor een duurzame implementatie van de verandering en door het oog op het toekomstige verandervermogen van je organisatie te richten.

Waarom dit programma volgen

DIRECT TOEPASBAAR: CONCRETE TIPS EN TOOLS

In de meeste change management opleidingen leer je welke populaire theorieën en modellen er zijn. In dit programma leer je hoe je deze direct kunt toepassen in de praktijk, wel zo nuttig.

GEBASEERD OP WETENSCHAP EN 20+ JAAR ERVARING

Alles wat je leert is gebaseerd op 20+ jaar HR, leiderschap en change management ervaring en wetenschap. Hierdoor krijg je zowel beproefde methoden als praktische tools aangereikt.

LEREN EN EXPERIMENTEREN WANNEER JE WILT

Je volgt het programma in je eigen tempo wanneer het jou uitkomt. Tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om te sparren en vragen te stellen over o.a. de toepassing in de praktijk tijdens de maandelijkse live groepssessies.

Wat deelnemers zeggen

"Doeltreffende vertaling van theorie naar praktijk"

Ik heb recent het online programma “een doeltreffende veranderstrategie” van de Change Leadership Academy gevolgd. Een online leergang die mij heeft voorzien van effectieve tips en overzichtelijke theoretische handvatten.

Op het werk heb ik dagelijks te maken met veranderingen, op verschillende fronten. Vaak gaan deze niet zoals voorzien en zeker niet zoals gewenst. In de 8 stappen van deze leergang is mij veel duidelijk geworden waarom dat is. Soms zijn het zaken die je eigenlijk wel weet, maar die in de samenhang en opzet van de opleiding verschillende kwartjes doen laten vallen.

Met een bachelor HR en een master bedrijfskunde heb ik al behoorlijk wat theorie achter de kiezen, maar zo doeltreffend als de theorie vertaald wordt naar 8 praktische stappen, zoals in deze leergang, heb ik verandermanagement nog niet eerder voorgeschoteld gekregen. Een aanrader voor elke professional die geen tijd te verliezen heeft en direct aan de slag wil met verandermanagement.
Okke Hoek
Bestuursondersteuner Douane Amsterdam

"Het programma zit buitengewoon goed in elkaar"

Het programma “een doeltreffende veranderstrategie” zit buitengewoon goed in elkaar. In 8 modules wordt de deelnemer meegenomen in een pragmatische aanpak van een veranderplan dat helder en overzichtelijk wordt gepresenteerd middels video, animatie en notities.

Sandra Ahlers legt op een rustige en duidelijke manier uit, wat er voor nodig is om tot een succesvolle uitrol van een veranderstrategie te komen.

De voorbeelden zijn goed gekozen, de opbouw is evenwichtig en aan de hand van meegeleverde documenten kun je op je gemak nog eens delen van een module teruglezen.

De waarde van het programma is het grootst wanneer de deelnemers ook daadwerkelijk de opdrachten maakt na iedere module, omdat dan de theorie in de praktijk gebruikt kan worden.

Afgezet tegen de beperkte investering, is dit een programma dat aanzienlijke waarde toevoegt en veel leiders en managers in organisaties een eerste betrouwbare veranderaanpak in handen geeft.
Geert Jan Eissens
Owner Eissen HR & Legal

"Aanrader om vol vertrouwen een verandering in te gaan"

Het programma biedt een welkom houvast bij veranderingsprocessen. In de roerige omstandigheden van verandering zorgt het voor een planmatige aanpak om het verandertraject in goede banen te leiden.

Het programma heeft een duidelijke opbouw waarbij alle aandachtspunten aan bod komen, met een goede balans tussen theoretische achtergrond en praktische handvatten voor een succesvolle implementatie van de verandering.

De verschillende stappen hebben mij geholpen om meer grip te krijgen op de verandering en meer zicht te krijgen op de knelpunten. Dit geldt voor zowel de harde als zachte kaders van het veranderingstraject.
Een absolute aanrader om vol vertrouwen een verandering in te gaan!
Mirjam de Wit
HR Manager Lemo Connectors

Veelgestelde vragen

Het online programma is een uitgebreide training die je begeleidt bij het ontwikkelen van een doeltreffende veranderstrategie. Het omvat videolessen, praktijk opdrachten, casestudy’s en begeleiding van veranderkundigen om je te helpen bij elke stap van het proces.

Iedereen die aan het begin van een veranderingsproces staat, zoals leidinggevenden, managers, HR professionals, ondernemers of individuen die een verandering willen doorvoeren, kan deelnemen aan het programma.

Dit programma biedt je de kennis, vaardigheden en tools die nodig zijn om een doeltreffende veranderstrategie te ontwikkelen die een succesvolle verandering haalbaar maakt. Je leert hoe je weerstand kunt overwinnen, draagvlak kunt creëren, risico’s kunt beheren en succesvolle veranderingen kunt implementeren. Bovendien krijg je toegang tot deskundige begeleiding en waardevolle resources.

Het programma is self-paced, wat betekent dat je het in je eigen tempo kunt voltooien. Gemiddeld neemt het programma ongeveer 4-6 weken in beslag, afhankelijk van je beschikbare tijd en inzet.

Het doen van de opdrachten vraagt gemiddeld om een tijdsinvestering van 4 uur per week.

Dit online programma onderscheidt zich doordat het wetenschappelijke kennis praktisch toepasbaar maakt. In plaats van alleen theoretische concepten te leren, krijg je dus de mogelijkheid om de geleerde kennis direct toe te passen via opdrachten.

Het programma behandelt uitgebreid de kwestie van weerstand tegen verandering en biedt strategieën en technieken om dit effectief aan te pakken. Je leert hoe je weerstand kunt begrijpen, communicatie kunt verbeteren, draagvlak kunt creëren en stakeholders kunt betrekken bij het veranderingsproces. Door deze benaderingen toe te passen, kun je weerstand verminderen en een positieve verandercultuur creëren

Ja, zodra je je hebt ingeschreven voor het programma, krijg je direct toegang tot alle beschikbare lessen, opdrachten en resources. Je kunt zelf bepalen in welke volgorde je de inhoud wilt bestuderen

Ja, na succesvolle afronding van het programma ontvang je een certificaat van voltooiing. Dit certificaat kan worden gebruikt om je professionele ontwikkeling aan te tonen.

Absoluut! Dit programma is ontworpen voor mensen met diverse achtergronden en ervaringsniveaus. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, het programma biedt een stevige basis en geavanceerde strategieën om je verandervermogen te vergroten. Wel heb je een aantal jaren werkervaring nodig zodat je weet hoe organisaties in het algemeen functioneren.

 

Ja, het programma biedt de mogelijkheid om persoonlijk advies te krijgen van een veranderexpert en je hebt de mogelijkheid om eens per maand (maximaal 3 sessies) ervaringen uit te wisselen met andere veranderaars en vragen te stellen aan de experts

Je krijgt een half jaar toegang tot het programma. De ervaring leert dat wanneer er een vaste periode geboden wordt er meer motivatie, is om het programma te voltooien met alle voordelen van dien. Daarnaast zijn alle opdrachten, tools en templates kun je in pdf downloaden en opslaan op je eigen computer.

Jazeker, als je meer ondersteuning wilt dan in dit programma geboden worden kun je contact met ons opnemen. We bespreken vooraf je wensen en doen je dan een voorstel.

Over de ontwikkelaar en docent

Dit programma is bedacht en ontwikkeld door de oprichtster van de Change Leadership Academy Sandra Ahlers MA.

Sandra is veranderkundige en heeft meer dan 20 jaar ervaring op het snijvlak van organisatieverandering en leiderschapsontwikkeling.

Met het delen van haar diepgaande kennis en inzichten beoogt zij doeltreffende en duurzame veranderingen teweeg te brengen.

Haar uitgebreide ervaring in leiderschapsrollen, als MT lid, HR Manager, consultant, coach en trainer en masterstudie ‘Leading Innovation & Change (York St John’s University, UK) stellen haar in staat om de unieke uitdagingen van een organisatie te begrijpen en oplossingen aan te dragen die de vinger op de zere plek leggen.

Sandra-Ahlers-Change-management-consultant

Wordt de sleutel tot succesvolle verandering in jouw organisatie

 • 8 Modules, 49 lessen en 35 video’s in een online leeromgeving.
 • 3 live groepssessies om te sparren en vragen te stellen (1 x per maand).
 • De belangrijkste change management modellen en theorieën vertaalt naar de praktijk.
 • Best practices uit 20 jaar praktijkervaring
 • Leren in de praktijk: laagdrempelige opdrachten om het geleerde direct te vertalen naar je eigen praktijk
 • Een uitgebreide toolkit met checklists en templates die je voor elke stap kunt inzetten.
 • Tussentijdse updates met de meest actuele trends en inzichten
 • Een app zodat je de lessen ook onderweg kunt volgen

Normaal € 695,-

Early bird prijs € 495,-

*Geldig tot 1 augustus 2023

*Prijzen zijn exclusief BTW

* Na betaling krijg je toegang tot de online leeromgeving en kun je gelijk starten.

Wil je je aanmelden via je organisatie en een factuur ontvangen voorafgaand aan de betaling? 

Stuur dan een mail naar contact@changeleadershipacademy.com 

 
Ons doel is om je waardevolle inzichten, tips en inspiratie te geven. Wanneer je niets uit dit programma haalt dan vinden we dat vooral vervelend en krijg je uiteraard je geld terug. Meld dit binnen 14 dagen door een mail te sturen naar contact@changeleadershipacademy.com voor een volledige terugbetaling.