Wordt een meester in change management

Succesvol veranderen in 8 stappen​

Na het volgen van dit online programma heb je de kennis, structuur en tools in handen om een verandering te implementeren, je mensen mee te laten bewegen en duurzame resultaten bereikt. Start vandaag en maak het verschil voor jouw organisatie.

Met dit online programma heb je de ultieme gids voor change management in handen.  

 

Een concreet stappenplan voor het doeltreffend verbeteren en innoveren van je interne organisatie.

Een heldere strategie waarmee veranderingen worden omarmd door je mensen.

Beproefde methoden en de beste tools om jouw veranderinginspanningen te verlichten.

Bespaar jezelf een zee aan tijd en moeite terwijl je door verandering navigeert.

Wat bereik je met deze online course?

EEN DOELTREFFENDE VERANDERSTRATEGIE

Je kunt een doeltreffende veranderstrategie ontwikkelen. Je krijgt inzicht in de drie pilaren van iedere verandering en hoe je deze kunt bouwen of verstevigen om het succes van je verandering te vergroten.

DRAAGVLAK IN JE ORGANISATIE

Je bent in staat om een positieve houding ten opzichte van de verandering te creëren. Je krijgt de tools om effectief te communiceren over verandering, zodat medewerkers de verandering omarmen.

Slagvaardige implementatie

Je kan de verandering slagvaardig implementeren. Je ontwikkelt de vaardigheden om de implementatie van je verandering slagvaardig uit te voeren en passend bij de cultuur en behoeften van jouw organisatie.

Succesvolle verandering

Je bent in staat om op gestructureerde wijze succesvolle verandering te realiseren. Je leert de acht stappen doeltreffend toe te passen in je eigen verandering. Hiermee ben je in staat deze volledig aan te passen aan wat jouw organisatie nodig heeft.

VERGROTEN WENDBAARHEID

Je kunt soepel en effectief de strategie bijstellen en aanpassen aan nieuwe inzichten. Je leert hoe je de effectiviteit van je veranderstrategie kunt meten en bijstellen, om zo continu verbetering te realiseren.

DUURZAAM VERANDEREN

Je weet hoe je duurzame resultaten kunt realiseren. Je leert methoden om verandering blijvend te maken, zodat de positieve effecten blijven bestaan lang nadat het veranderingsproject is voltooid.

Waarom deze online course verandermanagement volgen?

Dit online programma biedt concrete tips, gebaseerd op 20+ jaar ervaring en wetenschap, om je verandermanagementvaardigheden te verbeteren. Leer hoe je draagvlak creëert, implementeert en duurzame resultaten bereikt. Start vandaag en transformeer je organisatie.

DIRECT TOEPASBAAR: CONCRETE TIPS EN TOOLS

In de meeste change management opleidingen leer je welke populaire theorieën en modellen er zijn. In dit programma leer je hoe je deze direct kunt toepassen in de praktijk, wel zo nuttig.

GEBASEERD OP WETENSCHAP EN 20+ JAAR ERVARING

Alles wat je leert, is gebaseerd op 20+ jaar HR, leiderschap en change management ervaring en wetenschap. Hierdoor krijg je zowel beproefde methoden als praktische tools aangereikt.

LEREN EN EXPERIMENTEREN WANNEER JE WILT

Je volgt het programma in je eigen tempo wanneer het jou uitkomt. En als je kiest voor de PRO-course, heb je de mogelijkheid om te sparren en vragen te stellen over de toepassing in de praktijk.

Inhoud van deze online course verandermanagement

Een introductie tot de essentie van veranderen. Wat moet of wil er veranderen in jouw organisatie?

Hoe definieer je de juiste verandering en kies je de beste weg?

Leer de juiste agents te identificeren en ze een team te laten vormen.

Weet hoe je alle leiders aan boord krijgt en dezelfde visie delen.

Begrijp wat mensen nodig hebben en hoe je ze kunt motiveren om mee te gaan in de verandering.

Doorzie de huidige cultuur in kaart en overwin mogelijke obstakels. 

Doorzie de huidige cultuur in kaart en overwin mogelijke obstakels. 

Ontwikkel een aantrekkelijke communicatiestrategie rondom de verandering.

Ken de methoden om de nodige veranderingen te bewerkstelligen.

Implementeer de verandering, optimaliseer je acties en inspanningen. 

De modules zijn inclusief:

 • Uitgebreide toolkit met checklists, templates en voorbeelden.
 • Links naar nuttige video’s, blogs en artikelen.

Wat andere deelnemers zeggen

"Doeltreffende vertaling van theorie naar praktijk"

Ik heb recent het online programma “een doeltreffende veranderstrategie” van de Change Leadership Academy gevolgd. Een online leergang die mij heeft voorzien van effectieve tips en overzichtelijke theoretische handvatten.

Op het werk heb ik dagelijks te maken met veranderingen, op verschillende fronten. Vaak gaan deze niet zoals voorzien en zeker niet zoals gewenst. In de 8 stappen van deze leergang is mij veel duidelijk geworden waarom dat is. Soms zijn het zaken die je eigenlijk wel weet, maar die in de samenhang en opzet van de opleiding verschillende kwartjes doen laten vallen.

Met een bachelor HR en een master bedrijfskunde heb ik al behoorlijk wat theorie achter de kiezen, maar zo doeltreffend als de theorie vertaald wordt naar 8 praktische stappen, zoals in deze leergang, heb ik verandermanagement nog niet eerder voorgeschoteld gekregen. Een aanrader voor elke professional die geen tijd te verliezen heeft en direct aan de slag wil met verandermanagement.
Okke Hoek
Bestuursondersteuner Douane Amsterdam

"Het programma zit buitengewoon goed in elkaar"

Het programma “een doeltreffende veranderstrategie” zit buitengewoon goed in elkaar. In 8 modules wordt de deelnemer meegenomen in een pragmatische aanpak van een veranderplan dat helder en overzichtelijk wordt gepresenteerd middels video, animatie en notities.

Sandra Ahlers legt op een rustige en duidelijke manier uit, wat er voor nodig is om tot een succesvolle uitrol van een veranderstrategie te komen.

De voorbeelden zijn goed gekozen, de opbouw is evenwichtig en aan de hand van meegeleverde documenten kun je op je gemak nog eens delen van een module teruglezen.

De waarde van het programma is het grootst wanneer de deelnemers ook daadwerkelijk de opdrachten maakt na iedere module, omdat dan de theorie in de praktijk gebruikt kan worden.

Afgezet tegen de beperkte investering, is dit een programma dat aanzienlijke waarde toevoegt en veel leiders en managers in organisaties een eerste betrouwbare veranderaanpak in handen geeft.
Geert Jan Eissens
Owner Eissen HR & Legal

"Aanrader om vol vertrouwen een verandering in te gaan"

Het programma biedt een welkom houvast bij veranderingsprocessen. In de roerige omstandigheden van verandering zorgt het voor een planmatige aanpak om het verandertraject in goede banen te leiden.

Het programma heeft een duidelijke opbouw waarbij alle aandachtspunten aan bod komen, met een goede balans tussen theoretische achtergrond en praktische handvatten voor een succesvolle implementatie van de verandering.

De verschillende stappen hebben mij geholpen om meer grip te krijgen op de verandering en meer zicht te krijgen op de knelpunten. Dit geldt voor zowel de harde als zachte kaders van het veranderingstraject.
Een absolute aanrader om vol vertrouwen een verandering in te gaan!
Mirjam de Wit
HR Manager Lemo Connectors

"Toepasbare tools en een concreet stappenplan"

Door het volgen van dit online change management programma, kon ik op mijn eigen tempo op een toegankelijke manier meer te weten komen over verandermanagement en hoe je een verandertraject doeltreffend vormgeeft. Sandra legt in de video’s op heldere en compacte wijze de principes van dit vak uit, die je door middel van de opdrachten direct in de praktijk kunt brengen. Aan het eind van de cursus heb je praktisch stappenplan, toepasbare tools én een concreet veranderplan tot jouw beschikking! Een aanrader!
irma Rinkel
Traffic Manager

Over de trainer

Dit programma is ontwikkeld door Sandra Ahlers. Met meer dan 20 jaar ervaring op het snijvlak van mens en organisatieontwikkeling en een mastergraad in veranderkunde, biedt Sandra diepgaande kennis en inzichten om doeltreffend en duurzaam verandering teweeg te brengen. 

Met vallen en opstaan zag zij glashelder dat verandering alleen tot een succes zal leiden wanneer je het gestructureerd aanpakt. Hierbij spelen een gecommitteerd leiderschap, de betrokkenheid van mensen en afstemming van de verandering op de cultuur van de organisatie een cruciale rol. Op basis hiervan ontwikkelde zij het LEC© verandermodel, dat het uitgangspunt van dit online programma vormt. 

Sandra vervulde diverse leiderschapsrollen in scale-ups en binnen snel veranderende omgevingen. Zij deelt haar expertise en inzichten vanuit haar eigen bedrijf, waarin ze haar ervaring als leider, coach en trainer samengebracht heeft. Dit stelt haar in staat om de unieke uitdagingen van een organisatie vanuit meerdere invalshoeken te begrijpen. Sandra’s aanpak is gefundeerd, holistisch, to the point, praktisch en resultaatgericht.

 

Veelgestelde vragen

Iedereen die een veranderingsproces moet leiden, zoals leidinggevenden, managers, HR professionals of ondernemers.

Het BASIC programma is zelfstudie, wat betekent dat je het in je eigen tempo kunt voltooien. Gemiddeld neemt het programma ongeveer 4-6 weken in beslag, afhankelijk van je beschikbare tijd en inzet. Het PRO programma omvat ook een aantal consults en tussentijds contact. We plannen deze momenten samen in.

Het doen van de opdrachten vraagt gemiddeld om een tijdsinvestering van 4 uur per week.

Dit online programma onderscheidt zich doordat het wetenschappelijke kennis praktisch toepasbaar maakt. In plaats van uitsluitend theoretische concepten te leren, krijg je dus de mogelijkheid om de geleerde kennis direct toe te passen via opdrachten.

Ja, dit programma is ontworpen voor mensen met diverse achtergronden en ervaringsniveaus. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, het programma biedt een stevige basis en geavanceerde strategieën om je verandervermogen te vergroten. Wel heb je een aantal jaren werkervaring nodig zodat je weet hoe organisaties in het algemeen functioneren.

Ja, na succesvolle afronding van het programma ontvang je een certificaat van voltooiing. Dit certificaat kan worden gebruikt om je professionele ontwikkeling aan te tonen.

Hoe wil je het online programma volgen?

 

 • Houd je van zelfstudie? Kies dan voor het Compleet programma
 • Wil je direct aan de slag met een actueel verandervraagstuk in je organisatie en heb je behoefte aan advies en begeleiding op maat? Kies dan voor het PRO programma.

Compleet

Zelfstudie
697
 • 9 Modules, 49 lessen en 35 video's in een online leeromgeving.
 • Een concreet stappenplan die je verandering vereenvoudigen en structureren .
 • Een uitgebreide toolkit met checklists en templates die je voor elke stap kunt inzetten.
 • Een werkboek van 81 pagina's, met checklists en templates die je voor elke stap kunt inzetten.
 • Best practices op basis van 20 jaar praktijkervaring
 • De belangrijkste change management modellen en theorieën vertaalt naar de praktijk.
 • Een mobiele app zodat je de lessen ook onderweg kunt volgen
 • Direct 1 jaar toegang tot het hele programma
 • Start wanneer je wilt
 • Vragen per e-mail binnen 24 uur beantwoord

Pro

Maatwerk begeleiding
1997
 • Alles van Compleet
 • 3 maanden persoonlijke begeleiding op maat
 • Beoordeling & Feedback veranderproject
 • Onbeperkt tussentijds contact via e-mail
 • Afgesproken startdatum
 •  

Wil je je aanmelden via je organisatie en per factuur betalen? 
Stuur een mail naar contact@changeleadershipacademy.com

Je bent geïnteresseerd in dit online programma, maar hebt nog een paar vragen voordat je definitief wilt gaan starten. Dat kan natuurlijk!  Stuur een mail of plan een oriënterend gesprek

Of bekijk eerst de gratis demo (direct toegang)

 
Ons doel is om je waardevolle inzichten, tips en inspiratie te geven. Wanneer je niets uit dit programma haalt dan vinden we dat vooral vervelend en krijg je uiteraard je geld terug. Meld dit binnen 14 dagen door een mail te sturen naar contact@changeleadershipacademy.com voor een volledige terugbetaling.